Втори футболист на „Дунав“ е в полезрението на „Ботев“ /Пловдив/, твърди „Меридиан Мач“. След Васил Шопов, когото медиите спрягат от няколко месеца като сигурен бъдеш играч на „канарчетата“, сега в трансферната рулетка бе завъртяно и името на Юлиан Ненов. 
„Пловдивчани наблюдават крилото постоянно от една година насам и са убедени, че може да им помогне. Ненов не е твърд титуляр в „Дунав“, но винаги, когато играе, се раздава. Юлиан може да премине в „Ботев“ като свободен агент, след като изтече договорът му с клуба от Русе“, пише „Меридиан Мач“, а множество сайтове препредават като папагали „новината“.
И добавя: „Не е тайна, че „Дунав“ има финансови проблеми и трудно може да задържи своите основни играчи след края на сезона“.
За нас беше тайна. Ще питаме тези дни.
През седмицата изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков заяви пред „Утро“, че договорът на Ненов наистина изтича с края на първенството, което още не значи нищо.  
„Сега не ни се занимава с коментари кой, къде и кога ще отиде. Концентрираме се изцяло върху мача днес срещу „Витоша“, заявиха вчера източници от русенския клуб. 
Ненов изигра през редовния сезон 26 мача, в които рита 1397 минути и вкара 3 гола. После записа 6 двубоя в надпреварата на втората четворка на отборите след шесто място. Той участва и в първия мач срещу „Витоша“.