Модерни, интересни и привлекателни музикални и светещи съоръжения за игра на открито ще бъдат разположени на детската площадка в двора на болницата. Така малчуганите ще имат възможност да се докоснат до музиката по забавен начин - чрез игри. Уредите са на световни производители, а музикалните инструменти са проектирани и създадени за игри на открито, като площадката е съобразена с най-високите изисквания за безопасност. 
Първите по рода си музикални и светещи съоръжения са закупени със средства, събрани от продажбата на диск с български детски песни към проекта „Маргаритка и Приказки без край“. Основатели на музикалния проект, който стои зад диска с детски песни и зад изграждането на детски музикални площадки, са две момичета от Разград и Русе - Вики от „Мастило“ и Яна Липованска.
Музикалният благотворителен проект за деца „Маргаритка“ беше сред тримата финалисти в най-голямата социално отговорна инициатива на „Нова Броудкастинг Груп“ „Промяната“, като получи безвъзмездно финансиране от 15 000 лева.
С монтирането на музикалните и светещи съоръжения ще се облагороди съществуващият детски кът в двора на болницата. Полезната и забавна площадка ще бъде открита на 16 май.