Досегашният началник на Районното управление на МВР в Две могили главен инспектор Мирослав Енев вчера оглави полицията в Бяла със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.
Мирослав Енев е роден през 1971 година в Русе. Преди да влезе в МВР бе отличен футболист - централен защитник със силна кариера в „Дунав“ и „Етър“ /ВТ/ от 1989 до 2001 година. Наред с добрата игра на терена стоперът се представя добре и в аудиториите на Русенския университет, където през 1999 година придобива инженерна специалност, магистърска степен.
Две години по-късно се разделя с професионалния футбол, за да започне работа по другото си призвание. Постъпва в Първо РПУ като районен инспектор. През 2005-а преминава на работа в Криминална полиция в същото районно управление. През януари 2011 година е назначен за началник на полицейски участък в Иваново, а през март 2014-а оглавява Районното управление в Две могили към ОДМВР.
Като служител на МВР Мирослав Енев е награждаван многократно за високи резултати в служебната си дейност.
По непотвърдена информация бившият началник на РПУ-Бяла Асен Желязков е определен за началник на участъка в Иваново. Чака се заповедта му за назначение.