Бразилският халф на „Дунав“ Виктор Сандес отново е под въпрос за идния мач на отбора си срещу „Витоша“ /Бистрица/. Сандес уж се бе излекувал след контузия в глезена, даже поигра няколко минути при победата срещу „Септември“ в София с 2:0, но болката се обадила отново. Известният като Ешкардиня /Левичарчето/ футболист премина вчера на изследване с ядрено-магнитен резонанс, за да се разбере за каква всъщност травма става дума. 
„С какъвто и състав да сме, трябва да изиграем спокойно и концентрирано този мач. Аз знам, че когато нашите футболисти са освободени психически, ще се представят добре. Много разчитаме на подкрепа от публиката. Тя показа в последните двубои, че не е безучастна към съдбата на отбора“, коментира изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Според председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс русенският отбор не би трябвало да има особени проблеми в реванша срещу „Витоша“.
„Дунав“ е по-класният отбор, казвам го най-категорично. По-трудно ще е при следващата елиминация, тъй като и „Пирин“, и „Етър“ поне според мен са по-добри от тима на Бистрица. Те обаче в никакъв случай не са непреодолими. „Етър“ има като че ли повече качество в състава си в сравнения с „Пирин“, но пък благоевградчани се бориха през последните няколко сезона за оцеляването си и го направиха успешно главно върху вълната с ентусиазма и себераздаването. Нека феновете на футбола подкрепят „Дунав“ на мача в понеделник. Пред свои се играе по-трудно, но и по-лесно“, каза Димитров пред „Утро“.