Областната дирекция на МВР – Разград организира дарителска кампания за децата на полицейски служител.
Старши полицай Димитър Терзиев е баща на три деца – Диляна, Теодора и Калина. Децата са тризнаци, които през септември 2018 г. ще навършат 6 години. Диляна и Теодора страдат от Детска церебрална парализа, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%. Семейството на младши инспектор Терзиев е провело няколко лечебни курса в клиника в Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи. Терапията следва да се провежда ежемесечно, като стойността на всеки лечебен курс е около 8000лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството.

Инициативата за дарителската кампания тръгна от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Димитър Терзиев, допълват информацията от пресцентъра на МВР. Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен Маринов е разпоредено набирането на средства да се организира във всички областни дирекции на МВР.
В инициираната от полицията дарителска кампания се включват Областна администрация и Община Разград. Предстоят разговори и с други институции, които биха могли да помогнат при желание от тяхна страна.

Събраните средства в подкрепа на семейството на младши инспектор Димитър Терзиев, следва да постъпват по банкова сметка :
Банка ДСК ЕАД – клон Разград
IBAN BG06STSA93000004182913
BIC STSABGSF
Димитър Трифонов Терзиев