Над 250 представители на туристическия бранш в страната и чужбина ще вземат участие в 14-ото издание на изложението „Уикенд туризъм“ и Фестивала на туристическите забавления и анимации, който се открива на 10 май. 
За първи път в рамките на изложението ще бъде представен международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който ще бъдат прожектирани 60 филма за забележителности в България и Европа. 
За втора поредна година ще се проведе фестивалът „Магията на фолклора“, интерес ще предизвика и младежкото кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, а специален гост ще бъде известният кулинар Иван Звездев. 
Художници, аниматори и майстори на занаяти ще показват уменията си, децата ще се забавляват на Площадка за безопасно движение, а на 11 май ще се проведе Биг Бенд парад с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен. 
И през двата дни на изложението, което се организира от община Русе и общинското предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерството на туризма, във фоайето на Доходно здание ще бъдат разположени щандове, на които ще бъдат представени туристическите продукти на общини и туроператорски фирми.