Възрастна жена се простила със спестяванията си по схемата за помощ на полицията с пари за залавяне на измамници след едномесечно затишие на телефонните измами в Русе и региона. 
На 5 май сутринта на телефона на 84-годишна жена в Две могили се обадил мъж, който се представил за полицейски шеф. Той обяснил на бабата, че е включена в списък на измамници, които щели да я атакуват за пари за нейн близък, пострадал в катастрофа.
„Дай парите, за да можем да заловим бандитите с доказателствата в ръце“, казал „началникът“ и прекъснал връзката.
След малко телефонът отново звъннал, но този път се обадил уж лекар, който обяснил, че синът й е пострадал в сблъсък на пътя и трябват 10 хиляди лева, за да бъде опериран. Старицата казала, че има само 4720 лева и „лекарят“ се съгласил да започне лечението и с тази сума с уговорката, че ще съдейства здравната каса да покрие останалата част. И тук престъпниците решили за пореден път да проявят извратеното си чувство за хумор, с което избират местата, където жертвите по техни инструкции оставят парите. Този път накарали жената да сложи плика с банкнотите в пощенската си кутия на вратата, която отделя двора й от улицата.
Веднага след това се обадил полицаят, казал, че е подслушвал разговора и я убедил да изпълни условието на измамниците, като обещал, че след залавянето им той лично ще й донесе парите.
Бабата оставила сумата в кутията и се прибрала вкъщи, но до вечерта никой не я потърсил и тя се обадила на истинските полицаи в районното управление в Две могили.
Това е тринайсетата измама от началото на годината в Русенско, като взетите пари от възрастни хора са близо 45 000 лева.