Футболистите на „Дунав“ излизат в неделя за първата си крачка към тежкия поход за спасение в Първа лига. Първият мач от полуфиналния бараж на опашкарите ще започне в 17.30 часа на стадиона в Бистрица, а съперник на русенския отбор ще е странният и непредсказуем тим на „Витоша“. 
„Небесносините“ тренираха вчера в „Здравец“, след което минаха през възстановителни процедури. По програма по обед днес ще тръгнат към София, а в часа на срещата ще направят и тренировка. 
Единственият отсъстващ може би ще е сенегалецът Мохамед Мустафа Н`Дайие. Той първо получи травма в гърдите, но след като се възстанови, пострада пък от контузия в глезена. Последва нова почивка. Нападателят направи една тренировка в четвъртък, но отново почувства болки, така че старши треньорът Малин Орачев едва ли ще рискува с включването му. 
„Усещам, че момчетата са в добро настроение и няма как да е иначе след трите поредни победи и подобряването на играта им. Тези мачове с елиминации са много по-различни от редовните, да ги наречем, шампионатни двубои. В случая става въпрос не само за надиграване, а и за надхитряне. Вярвам, че нашите футболисти са по-добрият отбор и че ще се справят със съперника“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Мачът реванш в Русе ще е на 14 май. Тази среща отново ще започне в 17.30 часа.