Богата програма очаква жителите и гостите на Две могили от 7 до 13 май, когато общината ще отбележи седмицата и празника на града.
Гергьовска люлка на пещерата Орлова чука от 10.30 часа на 7 май ще постави началото на честванията, а на следващия ден програмата предвижда конкурс за детска рисунка „Моят град-минало, настояще, бъдеще“, който ще започне в 13 часа пред летния театър. В 17 часа пък на площад „Филип Тотю“ смели дами ще премерят сили в организирано специално за тях рали.
На 9 май ще бъде честван Деня на Европа и Деня на победата с участието на общинския духов оркестър на Русе. Драматичният театър на Търговище ще представи пред двемогилчани постановката „Сватбени неволи“ на 10 май от 18.30 в салона на читалище „Кирил и Методий“, а на следващия ден от 9 ще бъде отслужен тържествен водосвет за светите братя. 
На 11 май от 10.30 в Батишница пък ще се проведе фестивал на етносите „На една земя, под едно небе-заедно“, а финалът на честванията ще бъде поставен с празничен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на България, който ще бъде на 12 май от 19 ч в летния театър.