Денонощни полицейски операции за осигуряване на сигурността на гражданите и съвместни проверки с пожарната, здравната инспекция и данъчните ще се проведат по време на Гергьовските празници, съобщи директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов.
От днес започват проверки на униформени полицаи и служители от Областната дирекция по безопасност на храните за качеството на месата и другите предлагани стоки в хранителните магазини. Периодично ще се обхождат питейните и увеселителни заведения за опазване на обществения ред и следене за присъствието на непълнолетни след определения час.
Полицейски сили от всички подразделения на МВР в Русе ще съблюдават за сигурността по време на публичните празнични прояви, в храмовете, на местата със засилен поток от хора по пазари, на гарата, автогарата и в централните магазини, където джебчийски бригади ще дебнат за разсеяни хора.
Засилен денонощен контрол ще упражнява КАТ по главните и малките пътища в региона. Шофьорите ще се проверяват за алкохол, дрога, правоспособност, невръчени електронни фишове и неплатени глоби.
Наред с това полицията напомня по никакъв начин да не се дават поискани по телефона пари за каквото и да е.
При такива обаждания веднага подайте сигнал на спешния телефон 112, дежурните полицаи ще реагират незабавно, препоръча Теодор Атанасов.