Закъсал бизнесмен се превърнал - според него без да знае - в международен дилър на лекарства с наркотични вещества, но имал твърде кратка кариера на това поприще. Бившият специалист от чорапения бранш е заловен с контрабандни 26 000 таблетки с дрога, които опитал да продаде в Западна Европа и САЩ. Нелегалният трафик е пресечен на 2 май при акция на митничари и гранична полицаи под ръководството на Окръжна прокуратура, когато е заловен 40-годишният Христо Христов при опит да изпрати 16 колетни пратки с медикаменти по пощата за получател във Великобритания.
Аферата била разкрита на Аерогара София, където митничарите проверяват всички колети от и за чужбина. На 27 април служителите се впечатлили, че за трима различни получатели във Франция от централната поща в Русе са поели пратки с еднакво съдържание от трима души с различни имена и адреси. След отварянето им били открити медикаменти, които се продават само със зелени рецепти. На 30 април на аерогарата пристигнали още 10 пратки за получатели в Ирландия и Франция от различни изпращачи в Русе, пак с различни адреси, но отново със същия почерк. При отваряне на колетите също са намерени лекарства с наркотични вещества. 
От Агенция „Митници“ са започнали разнищване на случая. На 2 май подателят на проблемните колети отново се появил в пощата с намерението да пусне още 16 пратки от различни изпращачи в Русе за Великобритания, но бил изненадан от мобилна група от митничари и гранични служители. При дискретния разпит на място Христо Христов веднага започнал да сътрудничи и отвел униформените в жилището и офиса си, където са открити общо 22 500 таблетки различни видове психотропни медикаменти.
Христов имал бизнес с чорапи, но закъсал, след като данъчните го подгонили за нередности. Пускал лекарствата от името на измислени хора с фалшиви адреси, за да не бъде засечен, а бланките оформяла негова бивша служителка с красив почерк, която помолил за помощ, тъй като почеркът му бил нечетлив. Клиентите набирал във Фейсбук.
„Не знаех, че върша нещо нередно. Имам съпруга и малко дете, за което трябва да се грижа и затова моля съда да ме пусне от ареста с по-лека мярка“, каза през сълзи Христо Христов по време на гледането на мярката му за неотклонение и помоли съдията да го пусне с по-лека мярка.
За същото настоя и адвокатът му, който изтъкна, че обвиняемият е съдействал на следствието.
На друга позиция беше прокурорът, който посочи, че Христов е извършил престъпление с международен елемент, като е направил опит да изпрати 29 пратки с общо 3500 таблетки с активни наркотични вещества. И поиска постоянен арест за обвиняемия, тъй като от създадените връзки в чужбина при продаване на медикаментите може да се укрие при някой от получателите. Съдът обаче прояви снизхождение към обвиняемия и му наложи домашен арест. След запознаване с мотивите прокуратурата ще реши дали да обжалва мярката.
Тепърва ще се изяснява произходът на промишлените количества специфични и строго контролирани лекарства. Според една от версиите русенецът е бушон на престъпна група от София, а според друга - че в случая е замесен собственик на аптека.