Кметът на Екзарх Йосиф Илия Данев, който вече 22 години без прекъсване управлява селото, бе удостоен със званието Почетен гражданин на Борово. То е признание за неговите заслуги за развитието на общината, а предложението, което беше единодушно подкрепено от общинските съветници, бе на кмета Валентин Панайотов. Той припомни, че преди повече от две десетилетия - на 6 ноември 1995 година, Илия Данев встъпва в длъжността, а фактът, че няколко пъти е преизбиран е недвусмислено доказателство за това, че хората го ценят и са благодарни за всичко, което прави за тях. 
Успехите на Данев се дължат както на управленските му качества, така и на човешките му достойнства - състрадателност, благородство, доброта, великодушие и всеотдайност. През годините е намирал начини и средства да подпомага хората в нужда, дарявал е от личните си средства многократно за играчки на децата в социални центрове и детските градини, за храни на възрастни хора в недоимък. Много са примерите, които могат да се дадат в тази насока, посочи Панайотов. 
Кметът на Екзарх Йосиф популяризира селото, като сред традиционните събития, които се провеждат там, са уникалният за България Празник на ябълката, който се чества от 2006 година. През 2004-а по идея на Данев пък започва да се изгражда етнографска сбирка на открито, наречена „Старият Екзарх Йосиф“, защото експонатите са дарени от жители на селото. През 2005 в съседство на сбирката се настаняват обитателите на новия зоокът. Етнографската сбирка и животинският кът са причина малки и големи да посещават селото. 
Една от последните инициативи на кмета е построяването на параклис „Свети Илия“. Това е дългогодишна негова идея, която той решава да осъществи през есента на 2017 година, а до няколко дни храмът ще бъде открит. Макар че е построен изцяло с лични средства, параклисът ще бъде предоставен за общо ползване.