Фотосесия „Dog Photosession“ се проведе в общинския приют за безстопанствени животни, съобщиха от екипа „Tierheim Ruse - Hilfe Team“, който от 2016 година помага в приюта. Идеята за фотосесията на кучетата с доброволци и граждани е на Мартина Лазарова, а целта е да покажем, че нашите кучета са дружелюбни, социални, общителни и са подходящи за домашни любимци, казват Ивелин Николов, Елиза Кулиян и Боряна Тодорова. Те се надяват благодарение на чудесните снимки нови кучета да намерят своите домове и своите обичливи стопани.
От 2016 г. екипът на $Tierheim Ruse - Hilfe Team/Tierhilfe Ruse$ е направил немалко.
„Нашата помощ се изразява в намиране на домове за животните в България и чужбина, лечение на болни и пострадали животни от приюта и по сигнали на граждани, разходка, социализация и грижа за животните, даряване на медикаменти, обезпаразитяващи препарати, храна, легла, каишки и всичко необходимо на кучетата, с което приютът не разполага. За това време сме помогнали да се намерят приемни и постоянни домове за над 300 кучета от приюта, а с всички осиновители поддържаме обратна връзка и на нашата страница www.facebook.com/tierheimrusehilfe/  показваме как се е променил животът им в новите им домове, казват от екипа.
Ентусиастите са успели с помощта на дарители и съмишленици да изградят площадка за игра на кучетата, където животните да тичат, да играят свободно и да се социализират. Изцяло с дарения са построени и две клетки, които от екипа наричат „Старчески дом Sonnenschein“ и „Старчески дом Moonlingt“, в тях си карат старините около 20 възрастни кучета.