Седем шофьори с неплатени глоби и невръчени фишове за нарушения на Закона по пътищата са хванати за два дни на Дунав мост при опит да излязат извън страната. Акцията на КАТ започна в понеделник и ще продължи до Гергьовден не само на граничния пункт, а и по всички пътища. По време на проверките на 30 април е заловен и един румънски шофьор с отнета книжка.
Първите четирима български шофьори са засечени на Дунав мост в понеделник. За тях е установено, че имат неплатени глоби, поради което книжките им са отнети до плащане на задълженията, а колите са спрени от движение и така разходката им до Румъния пропаднала. До вчера никой от тях не си беше потърсил книжката в КАТ. Вероятно това ще стане днес, когато след показване на документ за платените глоби книжките им ще бъдат върнати, а колите освободени.
Също в понеделник на Дунав мост пътните полицаи са проверили румънски шофьор, който пък се оказал с отнета книжка. Автомобилът на нарушителя е задържан, докато намери платформа, за да закара колата у дома си.
Вчера до обед пък екип на КАТ установи трима българи с невръчени фишове поради неоткриването им на домашните адреси. След получаване на фишовете и тримата са декларирали готовност веднага да си платят глобите, за да ползват полагащата им се отстъпка, ако се издължат в 14-дневен срок.
И след края на акцията всеки шофьор, спрян за проверка от пътен полицай, ще бъде проверяван за просрочени задължения и ако такива бъдат открити, книжката му ще се отнема, а автомобилът му ще бъде спиран от движение, ако е на негово име, подчертаха  вчера от ОДМВР.
За да се предпазите от неприятна изненада, можете да проверите дали имате неплатени глоби в портала за електронни услуги на сайта на МВР mvr.bg. Точният адрес е https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/KATActs/ActService/Index, като порталът предлага не само справки за глоби, а и възможност за плащането им по електронен път.