Отборът на „Ботев“ /Пд/ бе сготвен в полуфиналите от турнира за купата на България срещу „Славия“. Съдията на първия мач в Пловдив Валентин Железов разпердушини „канарчетата“ и им позволи да бият с едва 2:1. Станислав Ставров ги дооскуба във втория, не им даде чиста дузпа, а колегата му по тъча отмени чист гол заради несъществуваща засада /0:1/. Така, вместо да са на финал, пловдивчани бяха изритани по възможно най-грозния и унизителен начин.
А ето и съобщение на БФС, в което се казва, че Ставров, наречен преди време от треньора на „Черно море“ Илиян Илиев „камикадзе“, направил „явни грешки“. И по тази причина правата му щели да бъдат спрени за „неопределено време“. Което означава, че ще си почине малко и пак ще бъде върнат в играта. Само че кой ще върне вярата на футболните фенове, че съдийството в България не се влияе от странични фактори? И че „Ботев“ не бе съсечен умишлено! 
Още на първия мач се личеше ясно, че идеята е „Славия“ да бъде добутана до финала. И дивият отблъскващ сценарий се завъртя без капка свян.  
Между другото и Железов, и Ставров не са международни съдии. Само че Вальо от Бургас, след като ги натвори така хубаво в Пловдив, пак бе пратен да реферира снощи важния мач „Берое“-“Левски“. Защо точно той? Щото е най-добрият ли? 
Халид Тиам от „Левски“ обезкости Фернандо Каранга от ЦСКА, а червеният картон ще му струва лишаване на права за 1 мач и глоба от... 200 лева! Даже бившият вратар на „Левски“ Пламен Николов призна, че нарушението е „безумно“. А Паро Никодимов отсече: „Умишлен и брутален фаул!“.
Да де, но халфът на „сините“ ще се върне скоро в игра, а бразилецът няма да рита за ЦСКА до края на сезона. Справедливо ли е? Най-малкото Тиам трябваше да стои на трибуните поне толкова колкото и Каранга. Така обаче правят в други държави.
В крайна сметка какъв е изводът от железовци, ставревци и тиамовци? Че комисиите към БФС не съдят с еднакъв критерий. Че има „наши“ и „други“. Така публиката се обезверява и си мърмори клишето „Аз този мач съм го гледал“.
И понеже мачът е „гледан“, зрителите на стадиона намаляват с всеки кръг. А иначе, моля, футболът бил за хората.
За кои хора? Може би само за апарата на БФС, неможещ или нежелаещ да се пребори с факта, че прогресът за някои минава през слугинаж и през врътки, които нямат нищо общо с феърплея.