„Дунав“ срещу „Витоша“ /Бистрица/ ще е първият баражен дуел на „Дунав“ за оставане в Първа лига. По регламент отборът с по-ниска позиция в генералното класиране ще бъде домакин в първия мач. Така дунавци, трети в група „Б“, ще гостуват първо в Бистрица, а реваншът ще е в Русе. 
Другият бараж за оцеляване ще е „Етър“-“Пирин“. Днес етърци ще домакинстват на „Локо“ /Пд/ в мач без значение за подреждането в поток „Б“. 
Ако „Дунав“ елиминира „Витоша“, ще се изправи срещу победителя от двойката „Етър“-“Пирин“. По-добрият отбор  в този своеобразен инфарктен финал от нови два мача ще остане директно в Първа лига. Загубилият тим ще трябва да мине през плейаут в един мач на неутрален терен срещу втория или третия отбор от Втора лига. 
А сигналната червена лампичка, че „Витоша“ ще е костелив орех, светна след мача на бистричани срещу „Черно море“. Те надделяха с 1:0 и записаха първата си победа в първенството. Бистричани изиграха по-рано и редица други мачове, в които поставиха съперниците си на изпитание. Както казват някои специалисти, това е „много крив отбор“.  
След мачовете днес, най-късно във вторник, Спортно-техническата комисия към БФС ще определи датите и часовете на баражните двубои. 
Класиране, поток „Б“
1.     „Септември“     41
2.     „Локо“ /Пд/     36
3.     „ДУНАВ“     31
4.     „Етър“     27