Силен финал след слаб сезон - така може да се определи представянето на „Дунав“ в решителните мачове за оставане в Първа лига. Срещу „Септември“ снощи отборът на Малин Орачев показа онова лице, за което публиката отдавна мечтае. Момчетата играха задружно, освободено, със самочувствие и пролича, че се борят за името си, за честта си и за клубната емблема. Резултатът бе закономерен - успех с 2:0 срещу победителя в плейофната група и докосване на спасителния бряг за оцеляване в елита. Впрочем мачът на националния стадион „Васил Левски“ беше с изключително висок залог и в съвсем прекия смисъл. Оказа се, че срещата е събрала около 11 милиона евро и това е вторият най-залаган мач след „Ливърпул“-“Стоук Сити“. Повече от 6 милиона евро бяха залозите за успех на „Дунав“, съобщи един от най-големите сайтове за спортни залагания. 
Мачът започна като мечта. Още в 7 минута Бирсен Карагарен завърши успешно многоходова комбинация с гол във вратата на домакините. В 24 минути „Дунав“ удвои чрез Исмаил Иса и така дойде краят на първото полувреме. 
През втората част домакините имаха поне два шанса да отбележат и да завържат интрига, но пропуск на Борис Галчев и блестящо спасяване на Мартин Луков запазиха мрежата суха.
С тази победа „Дунав“ спечели третото място в групата и ще се изправят в решителен двубой за запазване на мястото в Първа лига с възможно най-благоприятния съперник - „Витоша“ /Бистрица/, който в играните дотук 31 мача няма победа
„Дунав“:  Луков, Б.Васев, Ковачев, Патев, Попадийн, Станоев, Димов, Ненов /Сандес/, Шопов, Карагарен, Иса /Мичлев/.