Два отбора на Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ спечелиха втори места на конкурса „Най-добър млад инсталатор“, провеждан ежегодно от „Овергаз“ и Министерството на образованието. Алисия Плачкова, Теодор Трифонов и Мирослав Мицов отстъпиха само на тима от столичната гимназия „Хенри Форд“ най-бързо и прецизно да изградят газова отоплителна и водна инсталация по техническа схема. 
В групата на учениците дуално обучение Искрен Тодоров и Серкан Адемов също бяха класирани втори. Деветокласниците скицираха планка за монтаж на разходомер.
В състезанието „Най-добър млад изследовател“ златото грабнаха столичаните Мирослав Георгиев и Кристиян Павлов с проекта си производство на биодизел от водорасли като решение за борба с мръсния въздух. 
„Овергаз“ и Министерство на образованието и науката организират двата конкурса повече от 10 години. Целта им е газовата компания да открие младите и талантливи хора, а те от своя страна да получат възможност за развитие в енергийния сектор.