С красиви и оригинални модели, съчетали българската шевица и иновативните тенденции във висшата мода, впечатлиха русенски гимназисти участниците в конференция за професионалното образование, провела се в рамките на българското председателство на Съвета на Европа. Ученици от 8 до 12 клас от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ предизвикаха възхищението на евроспецовете със свои авторски модели, които доминираха в ревюто на ученици от профи гимназии в цялата страна. Русенската ПГО показа 12 тоалета, докато останалите училища се включиха с по 1 модел. 
Нашите ученици получиха аплодисменти и горещо одобрение от участниците във форума, които отначало не повярваха, че моделите са изработени от младежите, каза директорката на ПГО Диана Иванова. 
В паузите на конференцията образователните експерти разговаряли с русенчетата, а организаторите на събитието ги развели из резиденцията, показали им градините и залите. Радвам се, че нашите деца почувстваха как се оценяват познанията, трудът и идеите им, добави Диана Иванова. Тя припомни, че възпитаниците на ПГО са спечелили правото да участват и дори да закрият ревюто в резиденцията с отличното си представяне на ежегодното национално състезание „Млади таланти в модата“ в Пловдив.