Пловдивският съдия Владимир Вълков ще ръководи решителния за „Дунав“ последен мач от груповата фаза на шампионата на Първа лига срещу „Септември“ в София. Негови помощници ще бъдат Мартин Маргаритов и Тони Пандарски. Арбитри зад вратите ще са Неделчо Гаджалов    и Иван Пенчев, а нарядът за четвърти съдия е даден на Младен Маринов. Хонорарът за съдийски наблюдател ще заработи Кирил Йорданов.
Владимир Вълков е сред реферите, които през изтичащия сезон рядко ръководиха срещи на „Дунав“. Той бе главен рефер на мача за Купата на България със „Струмска слава“ и тогава вероятно доста се е чудел дали да не прекрати срещата заради невъзможния за игра наводнен терен. В крайна сметка Вълков се смили и мачът се проведе, но реферът „компенсира“ с доста пресилена дузпа за гостите, за щастие спасена от вратаря Конов.
Далеч по-важно обаче е пловдивчанинът да свири точно днес, тъй като мачът може да се окаже съдбовен за оставането на „Дунав“ в групата. Срещата е без значение за „Септември“, който е сигурен първенец в четворката. Дунавци обаче се борят за третото място с „Етър“ и само победа би им гарантирала най-лесния противник за баражите в лицето на „тигрите“ от „Витоша“ /Бистрица/. При загуба или равенство и един твърде вероятен успех на „Етър“ срещу нямащия защо да се напряга „Локо“ /Пд/ противникът за първия бараж ще е „Пирин“.
„Дунав“ спечели последните си два мача, но преди това не постигна успех в седем поредни срещи. Тимът на Малин Орачев играе доста по-слабо в гостуванията и взе само една точка от последните си четири излизания навън, допускайки гол във всяко едно от последните шест. Статистиката на мачовете между двата отбора е твърде любопитна - и в трите играни срещи спечелиха гостите. „Дунав“ загубиха и двете срещи у дома, но пък постигнаха пълен успех в София. Наистина това беше още в първия кръг през юли, преди близо година, когато ситуацията бе съвсем различна от сегашната.