Близо 300 студенти се включиха в Пролетните спортни игри, в които бъдещите висшисти мериха сили в турнири по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и бадминтон. Най-добрите отбори и индивидуални състезатели получиха медали и грамоти от Студентския съвет.
Отбор „Спартанци“ с капитан Кристиян Йорданов - пети курс в специалност „Право“ - е най-добрият в турнира по футбол. В баскетболната надпревара първи е отборът с име „Фото смарт“, воден от Радостин Колев - трети курс в специалност „Интернет и мобилни комуникации“. Във волейбола най-добри са „Акулите“ с капитан Георги Панайотов - второкурсник от специалност „Право“. 
Най-добрата състезателка по тенис на маса е Моника Цанева, а при мъжете Добромир Кръстев. В бадминтона на първо място се класираха Мартина Маркова и Георги Панайотов. 
За първа година се проведе състезанието Алма ринг, в което участниците трябваше да преминат четири етапа с предизвикателствата - колоездене, дрибъл с футболна топка между конуси, преминаване през стрийт фитнес уреди (препятствия) на открито и спортно катерене в зала по „боулдър“ маршрут. Победител при мъжете стана Петър Петров, а при жените - Красимира Севинова.