Треньорът в „Локомотив“ /Русе/ Евгени Недев бе наставник на млади спортисти от цял свят на семинар в Барселона. Недев бе поканен от Световната федерация на курс, в който взеха участие състезатели от африкански и азиатски държави, които тепърва се стремят да направят скок при разватието си в кану-каяка. Русенецът отговаряше за състезателите в спринтовите дисциплини на каяка.
Събитието съвпадна с квалификации за получаване на квоти към Младежките олимпийски игри в Аржентина. Интересното е, че нигерийската група, с която работи Недев, спечели две визи. Беларусите и руснаците, дошли в Барселона с пълни екипи, не можаха да се доберат до квоти, но пък конкуренцията в Европа е много по-сериозна в сравнение с Африка и Азия. 
Междувременно стана ясно, че беларуската каякарка на „Локомотив“ Александра Гришина ще се завърне днес в България. На 15 май ще пристигне и сънародничката й Анастасия Лавренова. Лавренова ще вземе участие в селекционен тест за определяне на националните отбори. Гришина ще се размине с него, тъй като беларуската федерация я дисквалифицира за срок от 2 години. Както писа „Утро“, тя бе извадена от лодката заради желанието си да придобие наш паспорт и да се състезава за България.