Представяне на авторски бижута на гейм тематика и турнир, в който участници от Русе и Варна ще се съревновават да построят най-дългата железопътна линия в Европа, са акцентите в програмата за Международния ден на настолните игри, който ще се отбележи в събота в Русе. Събитието се организира от новосъздадения клуб за настолни игри „BoardGames Ruse“ по инициатива на Димитър Делев, а входът за него е безплатен. Привържениците на нестандартното хоби ще се съберат на ул. „Борисова“ 8, където ще намерят компания за игри и ще обменят опит. Почитателите на настолните игри ще имат възможност да представят любима своя игра и да я разиграят с желаещи сред другите посетители. 
Фокус на събитието е турнирът по играта „Ticket to ride: Europe“. Върху карта на Европа от началото на ХХ век играчите ще се съревновават да построят най-дългата железопътна линия в Европа. Участниците ще са от Русе и Варна, защото тези два града са свързани с първата железопътна линия в страната преди 152 години, обясни Делев. 
Той подчерта, че настолните игри са модерно хоби, въпреки че повечето хора ги свързват предимно с игри като шах, домино и „Не се сърди, човече“. Новите игри, които се издават, са с впечатляващи компоненти, интересни арт решения, разнообразна тематика и успяват да забавляват възрастните, като им позволяват да участват в надпревара или да играят кооперативно с приятели срещу играта, допълни още създателят на русенския клуб за настолни игри.