Григор Димитров спечели  първия си мач от турнира в Барселона срещу Жил Симон с 6:2, 6:1 и продължава напред в надпреварата.

Петият в световната ранглиста Димитров почиваше в първия кръг като поставен под номер 2 в основната схема на турнира.

В следващата фаза българинът ще се изправи срещу Малек Джазири.

Двубояг започна равностойно и двамата си размениха по един гейм в първия сет. Гришо измъкна много труден трети гейм, в който на няколко пъти се стигна до равенство, но след няколко много добри отигравания българина успя да го измъкне.

Французинът взе лесно следващото си подаване и изравни резултата за 2:2.

Григор измъкна изключително тежък сервис гейм, като допусна изоставане от 0-40, но успя да се върне в него и да поведе отново.

Първата ни ракета постигна пробив в шестия гейм, още при първата си възможност за това. Впоследствие успя да затвърди брейка и поведе с 5-2 в първата част.

Последва още един пробив Григор, който успя да затвори първия сет с 6-2.

Началото на втората част беше превъзходно за бъгарина, който взе много бързо първия гейм. След това успя да осъществи и пробив и да дисбалансира още повече съперника си.

Българинът затвърди успешно пробива и си осигури комфортна преднина от 3-0 във втория сет.

Симон съумя да спечели четвъртия гейм и намали резултата до 3-1. Българинът обаче не срещна проблеми да върне отново преднината си от 3 гейма.„

Още един пробив на Григор доведе резултата до 5-1 и българинът сервира за мача. Той не пропусна възможността и заслужено продължава  напред в турнира.