С 12 награди балерините и балетистите от Училището по изкуствата се завърнаха от международния танцов шампионат „Утринна звезда“, който се проведе в София през изминалия уикенд. Както „Утро“ писа, първа награда в категорията „Класически танц“ беше присъдена на Ива Петрова. Двете втори места са за дуетното изпълнение на Алена Герджикова и Ива Петрова и за малка формация. Третите места в тази категория отидоха при формация и за Полка.
Две първи места бяха завоювани и в категорията „Танцово шоу“ - за дуетното изпълнение на Даная Георгиева и Ера Георгиева и танца „Бръмбари“ и за малка формация. Вторите места бяха дадени на Ера Георгиева и дуета на Елисавета Костадинова и Юлияна Сярова. Трети бяха класирани момичетата и момчетата от Училището по изкуствата за участието си като формация. Също трето място получи и Виктория Георгиева за танца си „Пеперуда“. 
Русенските таланти спечелиха второ място за малка група в категория „Характерни танци“. Специална награда за най-добра хореография за класически балет получи педагогът д-р Деница Анчева.