Не се прави никакъв ремонт на пътя през Червена вода. Работниците само хвърлиха с лопатите студена смес в зейналите дупки, но без да се трамбова, а веднага след като минаха камионите всичко беше по старому. Цялата работа е „отбий номер“. Дълбоките дупки по пътя си стоят, като на места достигат до 15 см. По натовареното трасе между Русе и Кубрат е пълно с хлътвания, пропадания, неравности, оплакаха се жители на селото, като подкрепиха твърденията си със снимков материал. 

Освен това хората непрекъснато са подложени на тормоз от интензивния трафик на тежкотоварни камиони, а къщите им не спират да се цепят. Денонощно всичко се люлее, прозорците дрънчат. Хората от селото, чиито къщи са на главния път, дори искат да си продават имотите, защото нямат никакво спокойствие. Постоянният трафик през селото руши и 160-годишната църква, която вече е опасна за вярващите, коментираха още червеноводчани. 
Те отново готвят протест срещу разбития път между Русе и Кубрат, като междувременно стана ясно, че жители на Кубрат също организират блокада на пътя на 29 април. За четири часа - от 8 до 12 часа, ще има блокади на изходите на Кубрат и няма да се пропускат никакви автомобили, освен при спешни и неотложни случаи. Жителите на Червена вода също са готови да излязат на мирен протест и да блокират движението по пътя Русе-Кубрат. Това ще е поредният протест в Червена вода, а основната цел на жителите на селото е да се изгради обходен път, който да облекчи движението по главната пътна отсечка. През годините хората изпращаха редица жалби и писма с исканията си до отговорните институции, провеждаха и многобройни срещи с представители на местната и държавната власт, но без резултат. 
Не трябва да се мълчи и затова с протестни действия пак ще напомним за основното си искане да бъде изграден обходен маршрут, казаха още хората от селото.