Поредният кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта в Русе ще се състои на 16-17 юни. По традиция се очаква, че кръгът ще бъде наблюдаван от поне 30 000 зрители.
Русенският производител на суперавтомобили „Син Карс“ ще влезе в сезона на Европейските серии със своя отбор „София Кар Моторспорт“ и младата си звезда Иван Влъчков. 19-годишният Влъчков ще се състезава със „Sin R1“ в петте кръга. Той се представи много силно през 2017 година, когато направи два първи, три втори и два трети подиума. Неговият тим пък завърши с трето място в отборното класиране за клас „АМ“.
Първият кръг през 2018-а ще се състои в чешкия град Мост /27-29 април/. Следващото предизвикателство ще бъде на „Ред Бул Ринг“ в Австрия /18-20 май/, където мениджърът на отбора Росен Даскалов катастрофира тежко през 2015 година и бе спасен единствено от здравата конструкция на колата. Третият старт ще е на „Нюрбургринг“ в Германия. На 18-19 август ще е надпреварата на „Словакия ринг“, където през миналата година Иван дебютира с победа зад волана на „Sin R1“. За финал отборът на „София Кар Моторспорт“ ще атакува челните места на пистата „Зандворт“ в Холандия.