Евентуалната смяна на старши треньора Малин Орачев въобще не стои на дневен ред, заяви президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Той говори пред „Диема“ веднага след края на победния мач срещу „Локомотив“ /Пловдив/ с 1:0.
„През последните две седмици анализираме какво се случи след силния сезон в предишното първенство. Разумно обяснение нямаме. Може би положението ни сега се дължи на манталитет, самочувствие или толкова си можем“, каза клубният шеф.
Той допълни, че в мача срещу „Локо“ не видял русенския отбор такъв, какъвто искал да го вижда, но пък определи победата като импулс за по-добро настроение преди двубоя с „Етър“ /22 април, 17. 30 часа, Градски стадион/. 
Д-р Симеонов отбеляза още, че „може би отборът надмина развитието на клуба“ и посочи, че съчетаването на работата му като лекар /при това завеждащ отделение - б.р./ с футболни ангажименти му идва в повече.
„Ако някой иска да работи за каузата „Дунав“, нека да заповяда. Отдавна ми се е искало да хвърля кърпата. Не го правя, защото не знам какво ще се случи при мое оттегляне. Само това ме държи“, каза той.
Д-р Симеонов каза още, че темата с базата не може вече да служи за оправдание, защото по нея бе направено доста и ще се работи още.
Той бе категоричен, че клубът не може да функционира без помощта на община Русе и благодари за тази помощ във всеки един аспект, включително и за гласуваните в четвъртък по рекламен договор от общинските съветници 270 000 лева.
„Нямаме никакви задължения, даже емблемата е наша“, подчерта д-р Симеонов и вметна, че футболът се прави с хора. Затова и изрази надежда, че клубът трябва да бъде припознат от русенци. 
„Не виждам смисъл от мачове пред 100-200 души. Благодаря на нашите верни фенове“, завърши д-р Симеонов.