Любимият на поколения българи Васил Найденов ще бъде специалният гост за празника на Русе, който се отбелязва на 6 май, Гергьовден.  Вечерта от 20.30 ч на площада пред сградата на общината започва концертът, на който се очаква Васил Найденов да припомни на публиката незабравимите си хитове като „Синева“, „Телефонна любов“, „По първи петли“, „Болката отляво“ и много други.
Събитията, посветени на празника, започват още на 4 май с арт инсталации на деца от 7 детски градини под мотото „Европа обича България от Русе“. В 11 ч квинтет от Оркестъра на въоръжените сили на САЩ в Европа ще направи стрийт пърформанс на пл.“Свобода“, а от 19 ч оркестърът ще изнесе концерт в Доходното здание. 
На 5 май от 18 ч в Доходното здание ще се състои церемонията по връчването на званието Почетен гражданин на Русе. 
По традиция на самия 6 май в 9 ч започва тържествена литургия в черквата „Св.Георги“ и почитане на Деня на храбростта пред паметника на поборника в градинката на площад „Александър Батенберг“ от 12 ч. Преди това в 11 на площада пред общината ще има концерт на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство. 
След концерта на Васил Найденов на площада ще има пищна заря.