Полицейска акция в местността Трите гълъба в Средна кула е разкрила контрабанден тютюн, самонастанени мъже и нерегистрирани коли. Операцията е проведена по заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов по повод получени сигнали за извършвани престъпления от различен характер. В нея са взели участие служители от Охранителна и Криминална полиция и от звеното за бързи действия.
В хода на акцията са проверени близо 40 мъже и жени и 16 коли. По време на извършените обходи в местността са заловени 9 шофьори в нарушения на Закона по пътищата, на които са съставени 4 акта и 5 фиша. Други 4 акта са съставени на 4 мъже, които живеели без регистрация в изоставени заради системни ограбвания чужди вили.
 При проверките в две къщи полицаите са открили безакцизен тютюн. В дома на 57-годишен мъж е намерен около килограм ситно нарязан тютюн, без бандерол, а в жилището на 50-годишен мъж - около 500 грама. За нелегалния тютюн са образувани преписки, а случаите са предадени на митницата.
Акцията е част от голямата проверка по селата в региона, разпоредена през ноември от главния секретар на МВР Младен Маринов. Целта е да има постоянно присъствие на полиция в малките населени места.
За пет месеца 20 мобилни екипа на Криминална и Охранителна полиция са посещавали по два пъти седмично 50 села в осемте общини в областта. Получените на място сигнали са предадени на съответните районни управления за проверка.