„Настана време за мъже“, произнесоха се вчера с надпис върху транспарант феновете на „Дунав“. И футболистите май разбраха накрая за какво става дума, защото победиха „Локомотив“ /Пд/ с 1:0. Автор на гола в 28-а минута бе новопривлеченият Исмаил Иса. Той бе острието на много хубава атака, тръгнала с разкошен диагонален пас вляво на Васил Шопов към Божидар Васев, който пък центрира веднага от фланга. Централният нападател изпревари защитник на гостите и прати топката във вратата на Милина. 
С този успех русенските футболисти прекъснаха мрачната си серия от 7 поредни мача без победа. Те обаче останаха на последно място в плейофната четворка „Б“, тъй като по-рано вчера „Етър“ разби „Септември“ с 4:2. Дунавци и етърци ще се срещнат в неделя, на 22 април, от 17.30 часа на Градския стадион в Русе. Разликата между двата тима в момента е 2 точки в полза за „болярите“.
Русенският отбор не изигра някакъв супермач, но пък футболистите се стараха доста и определено може да се каже, че показаха характер, какъвто желаят да усетят феновете. Локомотивци владееха привидно повече топката, но по-сериозните опасности бяха пред тяхната врата. Особено през второто полувреме и към края на мача се спасиха щастливо от повечко голове в мрежата.
Първо бе изстрел на Иса, при който не му стигна малко точност. После Ненов уцели лявата греда, а Бирсент Карагарен пропусна да се разпише от чиста позиция. Пробив на Мустафа Н`Дийае създаде нова суматоха пред пловдивската врата, а озовалият се фронтално срещу Милина Ненов изстреля топката в тялото на защитник. За финал, секунди преди края на мача, Карагарен си изкара глупав втори жълт картон и бе изгонен.
„Дунав“: Луков, Попадийн, Ковачев, Васев, Патев, Зитуни /Н`Диайе/, Ненов /Милчев/, Станоев, Иса /Костадинов/, Шопов, Карагарен.