Опит за теглене на 6000 лева от чужда сметка в банков клон в Русе с фалшив документ разкри една нечистоплътна семейна история, която ще има съдебно продължение.
Преди двайсетина дни 80-годишна жена от Русе подала сигнал в полицията, че е загубила личната си карта, без дори да подозира, че документът е откраднат и то от един от най-близките й хора - 31-годишната й внучка.
Всъщност В.П.П. имала коварен и строен план, как да обере баба си. 
Младата комбинаторка успяла да убеди 76-годишна жена, че баба й е много болна и трябва да тегли пари от сметката й, но в това състояние няма как да отиде до банката. Затова помолила пенсионерката да се яви пред нотариус с откраднатата лична карта и от името на баба й да й даде пълномощно за разпореждане с имотите и спестяванията й. На 30 март комбинацията била изиграна успешно и двете успели да заблудят русенски нотариус, който подпечатал пълномощното. Предполага се, че измислената баба е получила нещо за услугата, но засега няма такова твърдение, защото не е доказано.
Веднъж пипнала документа, В.П. веднага го превърнала във вълшебна пръчица - с измислената баба отишла в клон на банката, където била сметката на истинската, и изтеглила без проблем 7000 лева.
През следващите няколко дни лакомата внучка успяла да продаде десетте й декара ниви в Ново село за около 10 000 лева. Всеки успех я правел все по-смела и по-алчна и така се стигнало до обявяване за продан на апартамент на баба си в широкия център на Русе. Цената била добре преценена - изгодна за купувача, но не съмнително ниска, за да възникнат въпроси и това веднага й осигурило клиент, с когото оставало само да минат през нотариус.
В понеделник, на 16 април, В.П. уверено влязла в банката и отново поискала сериозна сума от чуждата сметка - този път 6000 лева, но заради съвсем скорошното теглене служителката решила да провери дали титулярката е съгласна с новата операция. Позвънила на 80-годишната жена, която от вестта какво се е случвало зад гърба й онемяла и успяла да каже само, че не е давала никакво пълномощно на никого. 
В.П. усетила, че е настъпил провал и успяла да избяга от банката, но още същия ден била открита в дома си от Икономическа полиция. При обиска в жилището й са иззети документи за изтеглените 7000 лева, за продадените ниви и за уговорения за продажба апартамент на бабата, както и 8 стръка канабис, отглеждани в саксии.  
Установено е, че съпругът на В.П. работи в чужбина и не знае какви ги върши жена му, докато гледала вкъщи малкото им дете. Издирена е й възрастната жена, която се представила за бабата на В.П. След като дала показания, тя е освободена. На свобода засега е и В.П., за да си гледа бебето.
По случая е образувано досъдебно наказателно производство. Ако бъде призната за виновна, В.П. рискува от 2 до 8 години затвор.