Monte-Carlo Rolex Masters, 1/8-финал
Григор Димитров – Филип Колшрайбер 4-6 6-3 6-4

Григор Димитров се класира на 1/4-финал в Монте Карло, след като направи обрат срещу Филип Колшрайбер – 4-6 6-3 6-4. Както и в мача си срещу Ербер във втори кръг, така и сега българинът се нуждаеше от сет време, за да намери печелившия си тенис, а после да заигра и много по-силно, за да стигне до обрат. В спор за място на 1/2-финалите победителят среща Давид Гофен.

Димитров и Гофен имат богато съперничество, като топ тенисистът ни води с 6-1 победи, последната от които дойде този сезон на 1/2-финал в Ротердам, когато се случи злополуката с Гофен, който преждевременно напусна корта, след като топката рикошира в рамката на ракетата му и го удари в окото. Двамата досега обаче не са се срещали на клей.

В третия гейм от началото германецът почна да чисти линиите от бекхенд, а при 15-30 Димитров направи двойна грешка. Още на първия бейкбол българинът отново пропусна и предаде подаването си – 1-2. Колшрайбер затвърди с подаване на 15 за 3-1.

Григор заслужи първи брейкбол в мача, след като при 30-30 в шестия гейм достигна къса топка, а опонентът му опита да играе лоб, но направи лош контакт от форхенд. Първата ни ракета допусна непредизвикана грешка на брейкбола – дюс, а после световният №40 се измъкна и поведе 4-2.

В следващата част Колшрайбер отново показа изящни ретури и поведе 15-40. На първия скрит сетбол Григор взе предимство, но сбърка видимо лесно драйв воле – 2-5. Българинът все пак се поправи, върна самочувствието в играта си и моментално проби – 3-5, а после отрази сетбол и намали на 4-5. Импулсът обаче бе за кратко, като в десетия гейм топ тенисистът ни взе няколко грешни решения, които улесниха съперника му – 4-6.