Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев ще продължи да се ползва от подкрепата на клубното ръководство, каза вчера пред „Утро“ изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. Както е известно, феновете поискаха за първи път гласно оставката на Орачев по време на загубения с 0:2 домакински мач срещу „Септември“ /София/. Десетина минути преди края на срещата от трибуните започнаха да ехтят възгласи „Оставка, оставка!“  
В изявление пред „Диема“ веднага след двубоя старши треньорът даде да се разбере, че не възнамерява да напуска, а напротив - да се бори до последно за спасяване на отбора като член на Първа лига.
„Не считаме, че на този етап трябва да се правят каквито и да е било рокади. Президентът на клуба д-р Симеон Симеонов е информиран за възникналото напрежение. Неговото мнение е, че също трябва да се прояви търпение. Да, ситуацията е тежка, но нека да изчакаме какво ще стане в следващите мачове. Аз знам едно - футболистите ни имат качества и потенциал. Трябва само да се успокоят“, каза Петков.
А „Утро“ научи още, че феновете са поискали от д-р Симеонов да размисли дали Орачев е най-верният човек за старши треньор в този момент още на срещата при затворени врати през миналата седмица. Тогава Симеонов отговорил, че предпочита Орачев да получи кредит на доверие.
А форумите буквално бушуват от коментари след слабото представяне на отбора. Най-безобидните мнения гласят обобщено: „Докато чакаме Орачев да ни спасява, ще се събудим един ден като изпаднали във Втора лига“.