Сдружение с нестопанска цел „ФК Дунав-Русе“ предлага партньорство на общината срещу финансиране от 270 000 лева. Става дума за средства по програма „Спорт“, чиито параметри се обсъждат в комисиите към общинския съвет. Клубът е внесъл предложението за сътрудничество на 4 април. То е подписано от клубния президент д-р Симеон Симеонов и е адресирано до кмета Пламен Стоилов. 
През миналата година „ФК Дунав-Русе“ също получи по програма „Спорт“ 270 000 лева.   
Д-р Симеонов посочва в предложението си, че футболът като привлекателен за русенци и номер 1 по популярност спорт може да изиграе сериозна рекламна роля в полза на общината. Той цитира и начините, по които може да се проведе постоянна кампания - с реклама на Градския стадион, с името и логото на общината в електронните писма, с посочване на община Русе като официален партньор на „Дунав“, с отпечатване на логото на общината върху официалните екипи на представителния отбор, с изработвaне на клипове, които да вървят на двете електронни табла в центъра на Русе и т. н. 
След като се запознава с въпросното писмо, кметът Пламен Стоилов изпраща на 11 април предложението до общинския съвет, в което апелира сключването на договор за спонсорство. Стоилов цитира безспорните успехи на отбора през миналата година с четвъртото му място в елита на България, с участието му в Лига Европа и счита, че такова сътрудничество ще е с ползи за общината. 
Най-вероятно предложението ще бъде внесено за разглеждане на следващата общинска сесия.