Условна присъда получи вчера от Окръжния съд 73-годишният мъж, който преди две седмици се опита да избегне акт за нарушение на пътя чрез подкуп от 20 евро. 
На 3 април пенсионерът идвал към Бяла от Русе с мерцедес с холандска регистрация и безцеремонно изпреварил на забранено място при опасното спускане към кръговото движещите се пред него автомобили. За негово нещастие в района имало полицейски патрул, който го спрял и единият полицай започнал да му пише акт. Тогава шофьорът минал от дясната страна на патрулката и хвърлил 20 евро през отворения прозорец с думите „Хайде сега, почерпете се и да забравим“. Но вместо да го пуснат по живо, по здраво, униформените повикали оперативна група, която арестувала пенсионера. 
На следващия ден Окръжният съд го освободи с парична гаранция от 100 лева, а в хода на производството той признал вината си и сключил споразумение за 6 месеца затвор с три години изпитателен срок и 1000 лева глоба.
Едно време номерът минаваше и полицаите се радваха на рушвета, но сега контролът явно е затегнат, коментира след излизането си от съдебната зала възрастният мъж.