Обявен за издирване преди пет месеца мъж вчера сутринта бе открит мъртъв на тавана на къщата му в Щръклево. 
68-годишният Борис Долмаков бил беден самотник и поради това бил включен в програмата за социално подпомагане към кметството. Всеки ден социалните му носели храна, но в началото на ноември той изчезнал и кметицата на селото Цветелина Михайлова го обявила за издирване. 
Развръзката на случая дошла вчера.
Борис живееше сам, брат му почина и така остана без работа, без брат си... Аз всяка сутрин излизам, ходя в комшийката в 7 часа на кафе и то миришеше... Тая сутрин налягането падна и веднага сигнализирах и те веднага се отзоваха, разказа съседката Пепа, която е повикала помощ.
Качих се на покрива, викам точно тук ще бъде, разкрих циглите, в действителност си е той. Предполагам да е убит от тока, не съм сигурен. Изолаторите са напукани, може би е дало утечка, защото беше влажно времето в деня, когато е станала белата, разказа електротехникът Димитър Филипов, който махнал няколко керемиди от покрива и пред очите му се озовал трупът на Борис.
По първоначални данни Борис се качил на тавана, за да поправи разместени керемиди, но се докоснал до оголени електрически проводници под покрива и починал от токов удар. 
Окончателната причина за смъртта на Борис Долмаков ще стане ясна при аутопсията. Съседите обаче винят близките му в липса на загриженост. А от полицията в Русе казват, че зачестяват сигналите за изчезнали възрастни хора по селата, които се подават не от роднините, а от социалния патронаж. Най-често тревожният признак е невзетата храна, а при проверката се установява, че пенсионерите са починали самотни в дома си.