Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев каза след мача със „Септември“, че отборът играл бездушно. И че ще поеме отговорност. Освен това не надавал ухо към призивите за оставка, тъй като бил борбен човек и нямало да се предаде до последно.
Какво излиза? Че футболистите са бездушници, които не изпълняват указанията на треньора! Те само „присъствали“ на терена през първото полувреме на мача с „Етър“, както се изрази той.
Хубаво, ама нали старши треньорът е човекът, който трябва да мотивира играчите, да ги запали, да ги поведе към победите. Така както правят, да речем, Клоп с „Ливърпул“ или Гуардиола в „Сити“.
Да не стигаме чак до тях, но дори един Николай Митов бе подредил отбора си толкова вярно, че „Септември“ игра футбол. Не изключителен, но грамотен футбол. А футболистите на „Дунав“ бяха излезли на терена като пред заколение. Толкова им личеше колко са потиснати, обезверени и сковани. А те в никакъв случай не са по-слаби от играчите на „Септември“, който ще се бори за бараж към Лига Европа, а дунавци  - за оцеляване.
И щом стана дума за оцеляване, перспективата пред „Дунав“ не изглежда никак розова. С този угнетен тим, в който, както се шушука, не върви нормална комуникация между старши треньора и футболистите, чудеса трудно ще настъпят. А чудото е спасение през бараж. Друга дума няма. Само се питаме дали Орачев може да е човекът, който ще спре пропадането. 
Последните 7 мача не са вода в неговата мелница.