Томбола с награди ще се разиграва в два понеделника - на 23-и и 30 април, сред посетителите на традиционната русенска тарла, която тази година се разполага на крайбрежната алея в Парка на младежта. В жребия участват всички закупили билет за някой от атракционите, а наградите всеки път ще бъдат три - таблет, велосипед и юношеско колело. Предвидени са и ежедневни дребни подаръци за най-малките.
Тарлата стартира официално вчера, но още в топлия неделен следобед хиляди русенци напълниха наредените вече заведения, за да хапнат и пийнат на открито и да вдигнат адреналина на някоя от въртележките. 
Увеселителният парк включва 12 екстремни атракциона и още двадесетина подходящи и за деца. 9 заведения на добре познати русенски ресторантьори предлагат скара, бира и вкуснотии с гарантирано качество. Чалга и концентрати няма да има, обещават организаторите от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.
Районът ще се почиства ежедневно, за което са наети външни хигиенисти. В непосредствена близост до заведенията са разположени 10 химически тоалетни. За да не се нарушава спокойствието на живеещите в района, музика ще се слуша до 23 часа.
След края на тарлата теренът ще бъде щателно почистен, а ако има места, където тревното покритие е пострадало, то ще бъде възстановено, казват организаторите. И практиката в последните години показва, че тези обещания се спазват.