„Слуховете за смъртта на ДОСТ са силно преувеличени, напротив ДОСТ е по-жива отвсякога. Има силно очакване след няколко месеца на известно затишие, за което има обективни причини, сред които проблемите с финансирането на партията, което е от членски внос и доброволни дарения. Партията влиза в организационна кондиция, ще участваме на следващите местни избори с кандидати за кметове на населени места почти навсякъде и ще имаме пълни листи с кандидати за общински съветници“. Това каза вчера на пресконференция председателят на ДОСТ Лютви Местан, който беше в Русенска област като част от националната си обиколка. 
Той подчерта, че е изключително доволен от настроението сред хората, а най-важното заключение от обиколките е, че все повече хора преодоляват страха, въпреки че репресиите от страна на ДПС продължават. 
„Призвани сме да разбием монопола на ДПС, за да дадем ярка алтернатива на над половин милион български граждани, които в продължение на 28 години бяха в оковите на ДПС. ДОСТ е необходима алтернатива не само на ДПС, това е ярка политическа алтернатива, която ще се превърне в мощен демократичен ресурс за България, защото нашата стратегическа цел е да намерим своето място в българската политика, разполагайки се в евроатлантическото пространство“, каза още Местан.