Хипермаркет „Едеа“ се очаква скоро да отвори врати в Мол Русе на мястото на фалиралия „Карфур“. Рекламните надписи на новия магазин вече са поставени на фасадата на търговския център, а фирмата е подала заявки за назначаване на персонал в jobs.bg. В сайта за предлагане на работа „Едеа ритейл“ АД се рекламира като „нов бранд за българския пазар, който ще промени изцяло представата и възприятието за пазаруване“.
„Едеа ритейл“ АД е регистрирано на 21.08.2017 г. с 50 000 лева капитал и с предмет на дейност търговия на едро и дребно със стоки и услуги, външно и вътрешнотърговска дейност в страната и чужбина и др. Тримата съдружници Хасан Хюсеин, Икбале Хасан и Биртан Хасан са собственици и на „ЕГЕ ГРУП“ ООД - Шумен. Когато преди една година за първи път се чу, че на освободеното от „Карфур“ място влиза хипермаркет „Едеа“, „Утро“ писа, че това е новата марка на шуменското „ЕГЕ ГРУП“ ООД. Дружеството е създадено през 2003 г. и има натрупан богат опит и широко портфолио в областта на търговското обзавеждане и оборудване на хипермаркети, ресторанти и сладкарници, дистрибуция, търговия на едро и дребно и др. Компанията осъществява собствен внос в партньорство със световноизвестни и утвърдени производители. Вероятно забавянето на откриването на новия хипермаркет е свързано и с регистрацията на новото дружество собственик „Едеа ритейл“ АД.
В Мол Русе хипермаркет ще бъде разположен на площ от над 5000 кв. метра и ще предлага всичко необходимо за домакинството - от хранителни продукти и напитки до домакинска техника и посуда. От дружеството обещават да предложат на русенци много иновации, които ще преобърнат представите им за пазаруване.