Състезателен автомобил се вряза в публиката по време на планинското рали „Мемориал Валерий Великов“ в Шумен, предаде БГНЕС.

Инцидентът стана около 14.30 часа, при третия последен манш на състезанието, когато състезателен автомобил BMW с пилот от Варна е загубил контрол над автомобила и се вряза в публиката.

Няколко души пострадаха. Те са откарани с линейки в шуменската болница. За БГНЕС зам.-директорът на МБАЛ-Шумен д-р Тодоров съобщи, че общо шест души са приети в Спешно отделение след инцидента на планинското рали.

От шестимата по-сериозно пострадали са двама души. На тях ще се наложи да бъдат приети в ортопедично отделение, те са с фрактури на подбедрици, съобщи д-р Тодоров и уточни, че някои от пострадалите са стигнали до МБАЛ със собствен транспорт.

Останалите четрима пострадали, сред които и младо момиче, ще бъдат освободени. Те са с леки наранявания и не е необходимо лечение.

Веднага след инцидента състезанието бе спряно.

Пилотът на влязлия в публиката автомобил е Николай Георгиев. BMW-то му излетяло от пътя на излизане от последния завой преди "Стъклото", където се развива много висока скорост.

Шумен е домакин на 19-ото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Автомобилното състезание е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване.