288 талантливи деца от цялата страна са участвали в конкурса за рисунка на тема „Един ден в Природен парк „Русенски Лом“. Бели и черни, самотни или на ята, най-многобройните персонажи в рисунките са щъркелите. Те съжителстват с бухали, червени ангъчи, египетски лешояди, пеликани и елени. 
Традиционно голямо е участието на русенци, а за първи път немалко работи бяха изпратени и от Бургас, Сеново, Бяла и Казанлък. Жури определи наградените. В първа възрастова група на първо, второ и трето място са съответно русенчетата Петя Добромирова, Виктор Минков и Рая Георгиева. В групата от 8 до 11 г. в Русе остава втора награда - за Калина Трифонова, и поощрение за Алла Декова. В групата от 12 до 14 г. първото и второто място са за Виктория Йорданова и Мартина Пенчева от Русе, третата - за Радостина Героева от Сеново. Поощрения получават също Стефани Димитрова от Полско Косово и русенчетата Даниела Пенева и Виктор Великов. 
Селектираните и наградените рисунки са подредени в залата на Областния информационен център в Доходното здание, където ще останат до края на април.