Тежка катастрофа стана с пътнически автобус на АМ „Тракия”, на 27-ми км преди София, предаде БГНЕС. Загиналите са 10 души по последни данни, ранените са над 20.

Автобусът се е обърнал край Вакарел. Към 11.25 часа в полицията е получен сигнал за пътния инцидент. Катастрофиралият автобус е на фирмата „Юнион Ивкони”. Лек автомобил Рено е ударил странично автобуса и той се е обърнал.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото на тежката катастрофа на АМ „Тракия“ при Вакарел. Сигналът е получен в 11.20 ч., като първата линейка тръгва в 11.21 ч.

По първоначална информация пострадали са не по-малко от 20 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Екипите на Бърза помощ транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов“ и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване.

По-късно днес Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация.

Министър Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

Няколко от пострадалите при тежката катастрофа са транспортирани вече в „Пирогов”, заяви пресаташето на болницата Мария Пойразова пред БГНЕС. По-късно ще дадат и информация за състоянието на ранените.