Бушон на престъпна група за кражби на пари от сметките на богати българи е арестуван в банков клон в Русе при опит да изтегли 200 000 лева от авоарите на заможен бизнесмен. Белезниците са щракнали на ръцете на 46-годишния Б.Х.М. на 10 април следобед. 
По същото време на паркинга пред храма „Света Троица“ служители от звеното за борба с безредиците са изловили още петима мъже от престъпната група до колите им. Впоследствие трима от задържаните са освободени поради липса на доказателства срещу тях. 
Престъпниците набелязвали за обиране богати хора от цялата страна. В случая на мушката им попаднал крупен земеделски производител от Южна България. Добрали се до личните му данни, направили фалшива лична карта на негово име, съставили фалшиво пълномощно за теглене на 200 000 лева и го заверили при нотариус. Измислената лична карта изглеждала толкова истинска, че нотариусът изобщо не се усъмнил, че нещо с пълномощното не е наред и спокойно си сложил подписа и печата под него.
Ударът е трябвало да бъде нанесен в късния следобед на първия работен ден след Великден, когато служителките в банков клон в центъра са уморени от обичайния след всички няколкодневни почивки по празниците наплив на клиенти. Във вторник на едно от гишетата се появил добре облечен мъж и представил пълномощното на служителката, както и личната си карта. Оформянето на документите за крупната сума започнало, но не приключило, защото  служители от русенската Икономическа полиция арестували „ВИП клиента“ и го извели извън банката.
В хода на разпитите се установило, че мозъците на групата за измами са двама мъже на 31 и 56 години от тутраканското село Нова Черна. Те намирали жертвите и  подготвяли документите за теглене на пари от сметките им, а на банковите гишета се явявал 46-годишният Б.Х.М. от Силистра, живеещ във Варна. Той бил малограмотен човек, беден и много удобен за ролята си на бушон в измамите. Б.С.А. и П.И.И. го обличали представително, настанявали го в луксозни хотели преди измамите и после го пращали в определена банка да изтегли голяма сума. Накрая тримата си деляли парите, като най-малко получавал прекият изпълнител.
Този път обаче печалбата им се разминала. С разпореждане на Районна прокуратура тримата са задържани за 72 часа до изправянето им пред съда, който ще гледа по-нататъшните им мерки за неотклонение.