Старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев е изпуснал контрола върху съблекалнята, част от футболистите недоволстват от него, феновете искат оставката му, закотвеният на пейката Мартин Луков иска да напусне през лятото, отбор от Втора лига се интересува от основен играч на русенския отбор, пише „Тема Спорт“, без да се позовава на някакъв източник.
„Аз съм пределно наясно откъде идват тези импровизации. Нашият отговор е основно да мълчим, да работим и да се готвим за следващите мачове. Бойкот срещу треньора няма. Луков има договор за още една година. Мога и да се досетя кой тим би искал наш футболист /вероятно става дума за интерес на „Царско село“ към Диян Димов - б.р./“, каза пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.
Той обясни, че няколко от нарочените за „недоволстващи“ футболисти били поканени на разговор пред спортно-техническото ръководство.
„Питахме ги очи в очи какво ги боли, къде е проблемът, какви забележки имат към тренировъчната методика. Всички бяха единодушни, че тренировките са интересни и разнообразни. И аз виждам, че е така. Когато тренират, всичко е супер. Като дойде мач, нещо се случва и отборът блокира. Не можем да губим до 60-а минута с 0:2 и тогава да се сетим, че трябва да се играе футбол за победен резултат. Не мога да си представя и да уча футболисти с опит какво трябва да правят“, заяви Петков.
Според него рецептата е само една.
„Някой трябва да поеме отговорност на терена. С наведени глави няма как да стане“, завърши изпълнителният директор.