Джаз уикенд организират на 29 и 30 април общинското предприятие „Русе арт“ и Клубът на дейците на културата по повод Международния ден на джаза. Концертите ще се състоят в Голямата зала на Доходно здание от 18 часа. На 29 април ще гостува българският Франк Синатра Васил Петров в компанията на Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас китара), Кристиян Желев (ударни). В програмата ще прозвучат парчета на Кол Портър, Джордж и Айра Гершуин, Дюк Елингтън и Ал Жиро. 
На 30 април на сцената ще се изявят една българска и една унгарска група. Унгарският джаз квартет „Роуд Сикс Сакс“, създаден през 2001 година, ще представи микс от джаз, фънк, съвременна и българска народна музика в преработка на Виктор Тот. Унгарците идват в състав: Виктор Тот - алт саксофон, Габор Вайс - баритон саксофон, Милан Шоймоши - тенор саксофон, Имре Хааз - тенор саксофон.
Финалната точка на джаз уикенда ще постави Христо Йоцов и неговият квартет „Jazz Cats“, който е най-новият проект на перкусиониста, създаден през есента на 2016 г. и реализиран като студиен албум през юни 2017 г. В този свой проект Христо Йоцов е поканил Арнау Гарофе, млад саксофонист от Испания с много потенциал, пианиста Любо Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Митко Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които прави Христо през последните години.
От вчера билетите за джаз концертите се продават на касата на Доходното здание.