С хората с увреждания, които са на протеста от години работим прекрасно, с всичките им организации и разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Работим не за да бъдат ощетени дадени хора. Не сме искали на някого да навредим, точно обратното. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Пред сградата на МС се провежда протест на хората с увреждания.

Борисов припомни, че при създаване на правителството е подписано коалиционно споразумение и едно от условията на партньорите било да се направи всичко възможно да спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват. „Защото това, което колегата Симеонов със своите експерти, министри в продължение на 5 месеца работи е, не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това. Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не заслужават и се взимали тези пари и продължават да ги взимат, или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи”, каза Борисов.

Той благодари на хората, които протестират, че четвъртък и петък ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, детайл от по детайл ще обсъдят всяко едно нещо, което ги тревожи. Борисов посочи, че целта им е да направят така, че да остане повече ресурс за тях, а не да се пренасочва на друго място. Борисов подчерта, че "един по-добър контрол ще е от полза на всички". „Така, че апелирам за диалог апелирам за това общо, заедно да направим, така че за тези хора с уврежданията да останат и повече средства”, каза той.