Русенката Катерина Гунева се оказа късметлийката, която спечели живото агънце - голямата награда в традиционната Великденска томбола, която съпътства празничното веселие на площада на Възкресение Христово. Хубавото време изведе навън стотици русенци, които се събраха пред сградата на общината за тържествата. С приветствие към тях от името на кмета Пламен Стоилов се обърна зам.-кметът Наталия Кръстева. Тя пожела на всички здраве и благоденствие.
Богата концертна програма бе изпъстрена с различни игри, конкурси и изненади. За доброто настроение на хората се погрижиха танцьори, певци и инструменталисти от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, ансамблите „Здравец“ при Общинския детски център за култура и изкуство и „Зора“ към Младежкия дом. Интерес предизвикаха традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и за най-здраво яйце-борец. 
След концерта беше разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, осигурени от русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите спечелиха куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция, стоки за бита. Освен живото агне имаше още една голяма награда, която привличаше вниманието - семейна почивка или екскурзия по избор. Тя бе спечелена от Павел Янков. 
Празникът завърши с голямо хоро, в което се уловиха десетки граждани, които бяха дошли на площада.