Продължава цялостното обновяване на детските площадки в централната част в Русе и по кварталите, като са подготвени поредните 20 детски кътове, които ще бъдат ремонтирани. За тях са заделени 528 000 лева и вече е пусната обществената поръчка за избор на фирма изпълнител.
Планиран е ремонт на 6 площадки в централната част - пред блоковете „Баба Тонка“, „Вяра“, „Тинка Джейн“, „Мургаш“, „Ком“ и „Житен клас“, които ще са за деца от 3 до 12 години.
На нови детски съоръжения ще се радват малчуганите в квартал „Възраждане“, където ще се обновят общо 7 детки кътове. Това са пространствата западно от бл. „Марин Дринов“, площадката между блоковете 10 и 12, която ще е за деца до 3 годинки, а също и терените северно от бл. „Гладиола“ и пред блок „Ангара“.
Комбинирана площадка за деца до 12 години ще има пред блок „Витим“, предвиден е ремонт и на съоръженията пред бл. „Кирил и Методий“.
Три нови детски площадки ще бъдат обновени и в кв. „Здравец“ - западно от бл. „Тича“ към ул. „Петрохан“, пред бл. 34 и между блоковете 82 и 85. В „Здравец Изток“ ще бъде ремонтиран детският кът западно от бл. „Мура“, а в кв. „Родина“ - пред блок „Голям Богдан“.
Два от старите детски кътове в „Дружба 3“ също ще бъдат обновени - пред блок 51 и 6.
Документи за участие в поръчката се приемат в община Русе до 27 април.